Kaasknabbels

KAASKNABBELS!

image

Een pakje bladerdeeg van het AH huismerk koop je voor € 0,55.  En weet je hoeveel kaasknabbels je daarmee maakt?   Ne-gen-tig!

Wat heb je verder nog nodig, buiten bladerdeeg?  Een beetje geraspte kaas en…

lekkers dat je toch al in de (koelkast)kast had staan: olijfjes, of kappertjes, of noten, of rozijntjes, krenten, cherrytomaatjes, gedroogde tomaatjes, of tonijn, ananas, banaan, ham, salami, of pesto, blauwaderkaas, mozzarella, sambal, knoflookpoeder, oregano, …   Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Als je op zeker wilt spelen, denk dan… pizza!  Alles wat op de pizza kan, is ook lekker op kaasknabbels.

Hoeveel geraspte kaas heb je precies nodig?  Aan 300 g heb je zeker genoeg voor 90 kaasknabbels.  Dus…

ingrediënten

voor 90 kaasknabbels:

*1 pakje bladerdeeg van 10 vellen

*200g tot 300g geraspte kaas

*garnering naar keuze

image

bereiden

Verwarm de oven voor op 200º.

Verdeel ieder bladerdeegvel in 9 vierkantjes van ongeveer 3 x 3 cm.

Tip!  Knip de bladerdeegvellen met een schaar i.p.v. ze te snijden met een mes. 

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid de bladerdeegvierkantjes over het bakpapier. 

Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met geraspte kaas en garneer met lekkers naar keuze.

Bak de kaasknabbels ongeveer 20 min tot een half uurtje in een hete oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s