Website maakt ‘terugspoelen’ internet mogelijk

Wanneer we op tv iets missen en we hebben dat niet opgenomen dan biedt Uitzending Gemist vaak nog soelaas. Maar hoe doe je dat wanneer je iets op internet mist? De website Rrrewind denkt daar de oplossing voor te hebben gevonden en biedt bezoekers de mogelijkheid om populair nieuws van een aantal bekende websites terug te zien. Een soort ‘Internet Gemist’ dus.

Zo kan men per dag de populairste video’s van YouTube terugzien of de populairste foto’s van Flickr bekijken. Rrrewind is pas van start gegaan en biedt de geïndexeerde websites aan als kanalen. Per kanaal (zoals Flickr) kan men dan per dag teruggaan in de tijd (of meteen een bepaalde datum invoeren). Momenteel gaan de kanalen niet verder terug dan 2009. Helaas geldt voor sommige websites een nog recentere datum; zo gaat het kanaal van de website Dribble niet verder terug dan oktober 2010.

De oprichter van Rrrewind Roberto Martinez zette de website eind december 2010 op. Hij wilde een manier ontwikkelen om dingen op te slaan die hij had gemist op Hacker News en Dribble. Martinez wil binnenkort ook nieuwe kanalen aanbieden zoals Twitter (populairste tweets). Helaas zegt hij dat niet alle websites zich lenen voor zijn concept. Aangezien sommige websites bepaalde implementatiebeperkingen hebben, is het niet mogelijk ze als kanaal op Rrrewind te bieden.

Helaas is Rrrewind vooral op de Amerikaanse markt gericht maar voor iedereen die een trend, posting of meme heeft gemist, kan het wellicht nog terugvinden op Rrrewind.

[Via: The Next Web]


Vele groetjes
Caro

Finding happiness is like trying to catch a butterfly, if you chase it, it will always be just out of reach, but if you sit quietly it will come to you…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s