FileAssassin

FileAssassin 1.06

Ontgrendelen

Ontgrendelen

Je hebt het vast al vaker meegemaakt: je wilt een bestand verplaatsen of verwijderen, maar Windows geeft je te kennen dat het bestand nog in gebruik is. FileAssassin probeert het dan alsnog vrij te krijgen.

FileAssassin, dat je overigens ook in een ‘draagbare’ versie kunt downloaden, probeert een vergrendeld bestand op diverse fronten al dan niet tegelijk aan te pakken. Vanuit een eenvoudig dialoogvenster kun je zelf aangeven met welke methode(s) je het wilt proberen: Unlock locked file handles, Unload modules en/of Terminate the file’s process.

Meteen verwijderen
Het is ook mogelijk het ontsloten bestand meteen te laten verwijderen. Een optie die je nauwelijks zal verbazen als je weet dat de tool afkomstig is van antimalwareproducent Malwarebytes.org.

Ook voor het verwijderen kun je uit een aantal opties kiezen: de eigen en wat agressievere methode van FileAssassin, de normale wisfunctie van Windows of een methode waarbij het bestand verwijderd wordt na een herstart van Windows.

Opdrachtregel
Het tooltje laat zich ook in een handig script (batchbestand) opnemen, aangezien het ook schakelopties voor de opdrachtregel ondersteunt (/unlock, /assassinate, /onreboot, /delete en /silent).

Goed om te weten: van dezelfde producent is ook RegAssassin afkomstig: een draagbare applicatie waarmee je nukkige registersleutels kunt verwijderen, nadat de machtigingen door de tool zijn aangepast.

DOWNLOADS »

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s