Viskroketten

VISKROKETTEN

Printvriendelijke versie

starttocook_300110.jpg

PROGRAMMA: START TO COOK

CHEF: ALBERT VERDEYEN

VOORGERECHTVIS

INGREDIENTEN: KABELJAUW GERASPTE KAAS MELKRAKETSLA CITROENSAP BLOEM EI

Benodigdheden voor 4 personen

• 350 g gepocheerde kabeljauw (stukjes) • 200 g bloem • 2 eieren • 200 g Fama • 100 g geraspte kaas • 35 cl volle melk • 35 cl visbouillon • 2 pakjes paneermeel • Raketsla • Citroensap • Zout en peper • cayennepeper • Nootmuskaat • Plasticfolie

Bereiding

• Smelt de Fama in een kookpot, voeg er daarna de bloem aan toe, meng alles goed en zet het vervolgens op een zacht vuurtje om een roux te bekomen. • Voeg de melk en de visbouillon eraan toe en blijf goed roeren in alle hoeken om een goede binding te krijgen. • Kruid af met muskaat, cayennepeper, zout en peper) en haal de pan van het vuur. • Voeg nu de vis (of garnalen), het citroensap en de kaas eraan toe. • Doe het mengsel in een met olie ingesmeerde schaal en zet deze met een plasticfolie gedurende 1 nacht in de koelkast. • Doe het mengsel op een snijplank en snijd de kroketten in niet al te grote vormen. • Klop de eigelen op met een beetje water, haal de kroketten door het eigeel en daarna door het paneermeel. • Doe dit tweemaal en bak ze vervolgens op 180°C. • Serveer het gerecht met gefrituurde peterselie.

Tips

STAP 1 Maak een roux, maar breng op voorhand de bouillon en de melk aan de kook. De bouillon moet warm zijn zodat hij sneller bindt met de roux en deze niet aan de bodem kleeft. . Smelt de Fama en zorg ervoor dat deze niet bruin wordt om bruine roux en bruine kroketten te vermijden. Haal de roux van het vuur als de bouillon wordt toegevoegd. STAP 2 Voeg de bouillon toe aan de roux en roer goed om klonters te voorkomen. Haal de gebonden saus onmiddellijk van het vuur om aanbranden te voorkomen. Voeg de kaas, het citroensap en de vis eraan toe als de pan niet meer op het vuur staat. STAP 3 Roer alles door mekaar en doe het beslag in een met olie ingesmeerde schaal om het beslag makkelijk te laten loskomen uit de vorm. Zet dit in de koelkast gedurende 1 nacht zodat de pasta hard wordt. Dek de schaal af met plasticfolie, STAP 4 Haal het beslag uit de koelkast, draai het om op een met bloem ingesmeerde snijplank en snijd de kroketten niet te groot om een lange baktijd te vermijden. Paneer ze eerst met bloem, dan met eigeel en water en dan met paneermeel. STAP 5 Bak de kroketten op 180°C en niet warmer om aanbranden van het paneermeel en koude kroketten te voorkomen. Paneermeel beschermt de kroketten. Doe niet te veel kroketten in de frituurpan om kleven te voorkomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s