Browser keuze

Browser Chooser

Voor elke link een andere browser

Steeds meer mensen werken met verschillende browsers en vinden het lastig om één standaardbrowser te kiezen. Browser Chooser heeft daar een oplossing voor.

Iedere browser heeft zijn voor- en nadelen, en de ene webpagina is de andere niet. Bepaalde intranettoepassingen zullen misschien alleen goed weergegeven worden in Internet Explorer. Terwijl je voor andere pagina’s Firefox wilt gebruiken om er een bepaalde add-on op los te laten, of een site met Google Chrome wilt bekijken omdat het snel moet gaan.

Met Browser Chooser kun je voor elke link die je aanklikt in bijvoorbeeld je mail- of chatprogramma, kiezen welke browser meest geschikt is voor de pagina die je wilt bekijken.

Geen installatie
Browser Chooser is een erg compact tooltje dat bovendien geen installatie nodig heeft. Bij de eerste keer opstarten moet je even de Options-knop aan de rechterkant aanklikken en de applicatie in de richting van de verschillende geïnstalleerde browsers op je harde schijf sturen.

Nu hoef je alleen nog op het tabblad Miscellaneous aan te duiden dat je Browser Chooser als ‘default browser’ wilt gebruiken – uiteraard is dit geen browser, maar het is een vernuftige manier om het programma te lanceren als je een link aanklikt.

BrowserChooser.exe (2594 KB)

Windows Vista/ 7

Bron: ZDNet België

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s