Ernstige aandoening !

Onlangs publiceerde WFMU een verslag van een missionaris uit oost Europa die de zorg op zich had genomen van een man die aan een heel bizarre huidaandoening lijdt. Bij de man in kwestie groeit er een soort keratine-achtige materie uit zijn handen en voeten om zo doende langzaam aan zijn ledematen te overwoekeren. 

Keratine is het spul waar bij gezonde mensen bijvoorbeeld nagels van worden gemaakt. De aangroei is zeer lastig te verwijderen en tot nu toe moet de arme man maar met zijn aandoening leren leven. 

Klik voor afbeelding op ware grootte

( Koffie? ) 
De missionaris beschreef het geval als volgt; “Ik trof deze man, op zijn voeten en handen na, in goede gezondheid aan. Naar eigen zeggen begon de vreemde huidziekte toen hij een jaar of 14 was. Het begon rond zijn polsen. Inmiddels lijkt de huid op zijn handen en polsen op dat van een stekelvarken die door honderden harde uitgroeisels bedekt worden. De uitgroeisels lijken nog het meeste op nagels die door een schimmel lijken aangetast te zijn. 
In die zin lijken ze nog het meeste op ‘kalknagels’, de aangroeisels voelen en ruiken hetzelfde. Ik sneed een paar van de grootste stukken af, het bloedde niet maar bij de kleinere stukken was er wel sprake van wat bloedverlies.” 

Klik voor afbeelding op ware grootte

“Ik zag zowel zijn moeder als broer (ze wonen allemaal nog bij elkaar) maar die lijden niet aan de aandoening en zijn gezond. Ze eten allemaal hetzelfde voedsel en mijn patiënt en zijn broer slapen in hetzelfde bed. De aangroeisels verspreiden zich langzaam maar zeker naar andere delen van het lichaam zoals onder de knie en op zijn benen. Op zijn gelaat vormen zich een ander soort vergroeingen.” Aldus de missionaris die tevens de foto’s had gemaakt. 

Klik voor afbeelding op ware grootte

( moeilijk te verwijderen ) 

Mogelijk leidt deze man aan “de ziekte van Lewandowsky-Lutz” (of in officiële benaming EPIDERMODYSPLASIA VERRUCIFORMIS) Lijders aan deze aandoening kennen allemaal ‘verhoornde’ aangroeisels op hun lichaam. Misschien als gevolg van een virus-infectie, denk bijvoorbeeld aan wratten. Maar zo extreem als bij de onfortuinlijke oost Europese man is nog nooit eerder beschreven. 

Klik voor afbeelding op ware grootte
Advertenties

Eén reactie op “Ernstige aandoening !

  1. lois schreef:

    best eng maar wel zielig dat iemadn daar aan kan lijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s