Kerstboom zetten in Juni !!!

‘Jezus twee jaar voor Christus geboren’
LONDEN – Kerstmis moet eigenlijk in juni vallen. Volgens wetenschappelijk onderzoek is Jezus Christus twee jaar voor Christus geboren op 17 juni. Dat heeft de Britse krant Daily Telegraph dinsdag gemeld op gezag van wetenschappelijk onderzoek.

Kerkvaders in de derde eeuw situeerden de geboorte van Jezus symbolisch op 25 december, 2008 jaar geleden. Wetenschappelijk onderzoek leidde tot de algemeen aangenomen these dat de geboorte tussen het derde jaar voor en het eerste jaar na Christus heeft plaatsgevonden.

Een team rond de Australische astronoom Dave Reneke spitste zich toe op het evangelie van Mattheus en de fameuze ster die volgens de Bijbel de Drie Wijzen uit het Oosten naar het stalletje van Betlehem leidde. De vorsers kwamen op basis van complexe computersoftware omtrent de posities van alle hemellichamen tot de bevinding dat die ster eigenlijk niets anders was dan een conjunctie van de planeten Venus en Jupiter. Die stonden zo dicht ten opzichte van elkaar dat zij uitzonderlijk als een en hetzelfde plotseling opduikend ‘lichtbaken’ schenen. En dit vond dan plaats op 17 juni in het jaar twee voor Christus.

Deze ontdekking impliceert dat Jezus een Tweeling was en geen Steenbok, voegt de Daily Telegraph eraan toe.

Dave Reneke, ook journalist bij het magazine Sky and Space, beklemtoonde tegenover de krant dat hij niet de bedoeling had een godsdienst aan te vallen. ‘Iedere keer wanneer wetenschap en religie met elkaar worden vermengd, raken talrijke mensen geërgerd. In dit geval kan het alleen het geloof van de mensen versterken’.

Beetje misplaatst maar toch ni slecht 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s