Aardappelreceptje

Aardappel-groentekroketjes
Ingrediënten  

  • 8 grote bloemige aardappelen
  • 2 wortels
  • 100 g erwten
  • 100 g spekblokjes (kant-en-klaar)
  • 3 eieren
  • 150 g broodkruimels
  • bloem
  • frituurolie

 

Kooktijd aardappelen: 10 min. • Bereidingstijd: 20 min 

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

• Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en
kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water.

• Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten.

• Maak puree van de aardappelen en voeg vervolgens
1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe.

• Meng goed en rol tot kroketjes.

• Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem,
vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim.

• Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C. 

Tip
Serveer met sla, tomaten en ketchup.

  


 
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s