Chance hebben in het leven …

Boer vindt verloren trouwring na vijftien jaar terug in koe

ESSEN – Landbouwer Hugo Peeters (48) uit het Kempense grensdorp Essen heeft na vijftien jaar zijn trouwring teruggevonden. Hij verloor het kostbare juweel destijds in zijn koe.

Hoe je een gouden ring kunt kwijtraken in een koe? ‘Als een koe moet kalven, binden we een touwtje rond de achterpoten en begeleiden we het kalfje mee naar buiten’, vertelt boer Hugo. ‘Bij de behandeling voelde ik mijn trouwring van mijn vinger glijden. Ik heb nog even gezocht, maar had al snel door dat het onbegonnen werk was.’
Vandaag, vijftien jaar later, is de vermiste ring plots opnieuw opgedoken op zijn akker. Het was een vriend van hem die de wonderbaarlijke vondst deed met zijn metaaldetector. Dat het werkelijk om de trouwring van Hugo gaat, leidt geen twijfel. ‘Aan de binnenkant van de ring staat Greet en Hugo gegraveerd’, bevestigt de Kempense landbouwer.
De ring heeft de voorbije vijftien jaar ongetwijfeld een spannend parcours afgelegd: via de spijsvertering van de koe is het goudstuk in de aalput beland, waarna het per beerton is uitgespreid over het veld. Wellicht is de ring nog verscheidene keren in- en uitgeploegd, tot het juweel deze week uiteindelijk ontdekt werd. (ema)

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Weetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s