Grote bestanden versturen

Het verzenden van grote bestanden via e-mail wil nog wel eens een probleem zijn. Veel mailboxen hebben een beperking waardoor er niet meer dan enkele mb’s opslagruimte beschikbaar is. Ook stellen veel mailproviders een beperking aan de maximum grootte van de bijlage. Het via e-mail verzenden van bestanden of programma’s die enkele tientallen mb’s groot zijn is dan niet mogelijk.

Gelukkig zijn er diverse webdiensten die hiervoor een oplossing bieden. Ze laten je het grote bestand naar hun servers uploaden, en geven jou een downloadlink. Je hoeft alleen deze link naar je contact(en) te sturen. En deze kunnen het bestand vervolgens downloaden.

Yousendit.com
Via YouSendIt kun je geheel gratis bestanden van maximaal 100 mb stallen. Deze mogen (per file) maximaal 100 keer gedownload worden, en ook aan het het downloadverkeer zit een limiet. Deze bedraagt 1 GB per maand. Dit maakt YouSendIt zeer geschikt om iemand een keer een cd-image of een zip-bestand vol foto’s te sturen. Maar minder geschikt op frequent grote bestanden aan groepen mensen te sturen. Dan zou je moeten kiezen voor een niet gratis account.

Voor 10 dollar per maand heb je limieten van 2 GB (maximale bestandsgrootte), 500 (maximum aantal downloads per file) en 40 GB (maandelijkse download limiet. Voor 30 dollar per maand kan er ongelimiteerd gedownload worden tot een maximum van 200 GB per maand, en voor 100 dollar per maand vervalt ook die limiet. Je bent dan alleen nog gebonden aan het maximum van 2 GB per bestand.

Ook bieden de betaalde accounts extra functies zoals statistieken, wachtwoordbeveiliging, de mogelijkheid zip bestanden te maken, om hele mappen en groepen bestanden te verzenden, en een bepaald aantal gigabytes vaste opslagruimte. Twee weken na een gratis “verzending” wordt het bestand namelijk gewist, en werkt de hyperlink daardoor niet meer.

Transferbigfiles.com
Wie bij YouSendIt tegen de limieten aan loopt kan ook uitwijken naar TransferBigFiles. Hier geldt alleen de 2 GB limiet voor wat betreft de bestandsgrootte, aan het downloaden worden geen limieten gesteld. En dan hebben we het hier over een gratis dienst! De houdbaarheid is wel sneller verlopen. Na vijf dagen wordt het bestand gewist.

De bestanden kun je meteen versturen. Je hoeft je zelfs niet in te schrijven. Wil je de dienst vaker gebruiken, dan kun je ook een hulpprogramma downloaden, de TBF DropZone Client. Hiermee kun je de bestanden beheren en ze heel makkelijk versturen door ze te verslepen. Vastgelopen uploads kunnen worden voortgezet waar ze gebleven waren, en TBF beloont zijn vaste klanten met een langere houdbaarheid van 10 dagen. Daartegen staat weer dat de uploads via de DropZone client maar 1 GB mogen zijn in plaats van 2 GB.

Aan toeters en bellen als wachtwoorden en het maken van zip-bestanden doet TransferBigFiles niet, het doet alleen wat het moet doen, met nauwelijks beperkingen.

SendBigFiles.com
Is 2 GB voor één bestand toch echt te weinig? SendBigFiles biedt 2,5 GB, maar dit is geen gratis dienst. Je betaalt er 15 dollar voor 3 maanden of 39 dollar voor een jaar voor. Maximaal 500 bestanden mag je dan stallen, en deze blijven 180 dagen staan. Download accelerators worden ondersteund en je kunt als je dat wil via ftp uploaden.

Sendspace.com
Sendspace is geen aanrader. De maximale bestandsgrootte is met 300 MB (bij een gratis verzending) wel groter dan die van YouSendIt, maar kleiner dan die van TransferBigFiles. Zelfs de limieten van de betaalde accounts leggen het af tegen het gratis TransferBigFiles.

DropSend.com
DropSend is een bekende webdienst voor het versturen van grote bestanden, maar blijft tegenwoordig qua limieten achter bij de concurrentie. De 1 GB limiet (bij een gratis verzending) qua bestandsgrootte is heel redelijk, maar limiet van 7 downloads per bestand is veel te laag. Deze geldt ook voor alle betaalde accounts, zelfs bij het Business account van 99 dollar per maand.

Conclusie
Dit is maar een greep uit de vele webdiensten die je kunt gebruiken. We kunnen er nog velen noemen, maar die bieden geen van allen meer dan de (vaak onbeperkte) limieten die Transferbigfiles.com biedt. Bij gebruik van de TBF DropZone Client biedt deze ook nog eens een heel plezierige interface voor veel-gebruikers. Transferbigfiles is dan ook onze favoriet.

Bron: dedigitalerevolutie.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s