Virtual Earth 2.0

 

 

 

Google Earth, zegt u? Nee, dit is Virtual Earth: quasi hetzelfde, maar dan van Microsoft. Mogelijk is het kaartenprogramma van Google net iets beter, maar Virtual Earth heeft wel een paar geinige features. Zoals aanvullende, scherpe foto’s vanuit vogelperspectief. Of moeten we zeggen: vliegtuigperspectief? Deze ‘bird’s eye’-modus heeft een groot voordeel: de foto’s zijn vanuit een schuine hoek genomen en bieden een mooie aanvulling op de ‘recht-naar-beneden beelden’ afkomstig van een satelliet.
Virtual Earth opent in een browservenster. In die zin combineert het enigszins de diensten van Google Earth en Google Maps. Naast het bekijken van kaarten kunt u zoeken naar locaties en routes plannen. Ook is het mogelijk 3D-modellen op de kaarten te plaatsen, al is het aanbod op dit vlak beduidend kariger dan bij de grote concurrent. Het programma dat u bij ZDNet afhaalt, is piepklein. Maar daarmee is het niet voorbij. Dit klein programmaatje zal de rest van Virtual Earth bij Microsoft downloaden en de installatieprocedure opstarten. Let wel, tijdens het installeren wordt gevraagd of de standaard zoekmachine van IE veranderd moet worden naar Live Search. Uiteraard is dat geen verplichting.

Windows XP/Server 2003/Vista
Hoewel Virtual Earth op verschillende vlakken onderdoet voor Google Earth, maken de foto’s uit vogelperspectief veel goed. De reguliere wegenkaarten zijn ook heel helder.
Decoratie

[freeware]

details.aspx?FamilyID=e9298080-50c4-4f2e-9fc4-4009074996ba

(418 KB)

 

ZDNet.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s