Recept : Deense Clipper Sandwich

Benodigdheden
Gesneden brood (soort naar keuze, liefst niet dagvers)
Ongekruide rundscarpaccio (+/- 130g voor 4 sneden brood)
Carpaccio van gerookte zalm (+:/- 150g voor 4 sneden brood)
Deense kaviaar (= zwarte lompviseieren) (50g voor 4 sneden brood)

Bereiding
Bedek het sneetje brood (boter of margarine niet nodig) achtereenvolgens met een snede rundscarpaccio (mag vervangen worden door een dun laagje rundgehakt) en een snede gerookte zalm.  Daarop een flinke koffielepel Deense kaviaar.  Geen kruiden!

Als bijbehorende drank is een ijskoude borrel akvavit, wodka of jenever aan te bevelen.  Koffie of thee gaan ook; wijn niet.

Smakelijk!

Het is een van de 300 soorten sandwiches op de spijskaart van Restaurant Oscar Davidsen in Kopenhagen, dat bestond van 1888 tot 1974.
Hier zie je een ets van einde 19° eeuw van het gebouw dat geheel als Restaurant Oscar Davidsen tussen 1965 en 1974 gebruikt werd.

Nu is het gebouw een luxe mega nachtclub.

Advertenties

Eén reactie op “Recept : Deense Clipper Sandwich

  1. Luc schreef:

    Eenvoudig te bereiden gerecht, maar toch heerlijk. Voor recepten uit dezelfde traditie, maar ingewikkelder: http://www.idadavidsen.dk/index.php?page=10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s