Andrea Corr

Andrea Jean Corr (Dundalk, 17 mei 1974) is een Ierse zangeres & actrice.

Ze is een van de vier leden (de jongste) van de Ierse familie band The Corrs. Andrea is de lead zangeres en tevens bespeelt ze ook de ‘tin whistle‘ (een klein, dun fluitje).

Andrea Corr is eens uitgeroepen tot de “mooiste vrouw van de wereld”. Vroeger was zij een grote fan van Prince, al prefereerden haar ouders dat niet. Verder luistert ze naar Supergrass. Voor The Corrs populair werden, speelden ze met z’n vieren in de Ierse film The Commitments en verscheen Andrea ook in de film Evita.

Nu The Corrs een pauze hebben, concentreert Andrea zich op haar eigen carrière. De laatste paar jaar heeft ze in verscheidene (kleinere) films gespeeld. En op dit moment is ze bezig met de opnames van haar volgende film “Knife Edge”. Maar dit is niet genoeg voor Andrea, want naast het opnemen van een nieuwe film, nam ze ook een solo-album op!

Andrea begon in de lente van 2007 aan een solocarrière. Voor de duidelijkheid, The Corrs zijn of gaan niet uit elkaar. Andrea’s solo album, welke geproduceerd is door Nellee Hooper (o.a. gewerkt met Gwen Stefani, U2, Madonna. Bjork), is in het voorjaar van ’07 uitgekomen.

Andrea zal niet alleen zingen, maar ook de piano bespelen, wat te zien zal zijn in een speciaal geproduceerde EPK. Bono is tevens de executive producer van het album.

In februari 2007 maakte de officiële website bekend dat de titel van Andrea’s solo niet “Present” is maar “Ten Feet High“. Het gehele album (behalve ‘Take Me I’m Yours’ van Squeeze) is geschreven door Andrea.

wikipedia

Geniet en luister :

Eerste hit ‘Shame on you’ :

Een stuk uit het nummer dat ze niet zelf heeft geschreven en totaal anders klinkt : ‘Take me I’m yours’ :

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s