Cartoonfestival

Dit nog tot eind september 2007 in Heist !

Lagunahal Duinbergen
van 15 juli tot 30 september 2007
dagelijks open van 10 tot 19 uur

Van hilarisch tot subtiel, van absurd tot maatschappijkritisch, van ontroerend tot ironisch. Het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist stelt de beste cartoons van over de hele wereld tentoon. Een bonte collectie grappige prenten die gegarandeerd op je lachspieren werken. Scherpzinnige cartoonisten geven de realiteit van alledag net dat ietsje meer. Verrassend, pikant, spottend, absurd, ondeugend, kritisch, gevoelig of gewoon leuk. Het cartoonfestival biedt een gezonde portie vermaak voor jong en oud, voor de criticaster of gewoon voor wie graag lacht.

Het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist heeft reeds een lange voorgeschiedenis. In 1962 werd in de deelgemeente Heist het eerste “Salon van de Humor” georganiseerd. Vanaf 1964 werd deze cartoonwedstrijd jaarlijks ingericht. Het Cartoonfestival werd bekend in meer dan 60 landen en jaarlijks sturen meer dan 800 cartoonisten ruim 4.000 cartoons in voor de jaarlijkse wedstrijd.

Telkens wordt door het Davidsfonds een cataloog uitgegeven: ‘Het Cartoonboek’.

Door de deelname van cartoonisten uit alle werelddelen maakt de bezoeker kennis met de cartooncultuur en de tendensen in de grafische humor van landen zoals China, Iran, Argentinië, Australië, Turkije…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s