Ben X

MONTREAL – De Belgische filmproductie ‘BenX’ heeft de Grand Prix des Ameriques, de publieksprijs en de prijs van de oecumenische jury gewonnen op het 31e World Filmfestival van Montreal.

‘BenX’ is het regiedebuut van televisiemaker en voormalig filmrecensent Nic Balthazar. De film is een bewerking van Balthazars boek ‘Niets is alles wat hij zei’, dat ook al in theatervorm (‘Niets’) is opgevoerd. De film is het relaas van de licht autistische Ben, die in een soort eigen universum leeft waar online computergames de hoofdrol uitmaken. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Greg Timmermans en Laura Verlinden (De Laatste Zomer).

Verder wordt de cast gevormd door Pol Goossen (Thuis), Marijke Pinoy (Vidange Perdue), Titus De Voogdt (Steve + Sky, Small Gods) en Johan Heldenbergh (Steve + Sky).

De muziek is van Praga Khan (Basic Instinct, Sliver, Strange Days), aangevuld met dEUS, Arno en Sigur Rós. Producenten zijn Peter Bouckaert en Erwin Provoost voor MMG. De vertoning op het festival was een wereldpremière. De film komt op 26 september in de Belgische zalen (filmverdeler : Kinepolis Film Distribution) en wordt op 2 oktober vertoond op het Nederlands Filmfestival van Utrecht. Naast ‘Ben X’ viel ook een andere Belgische productie in de prijzen: de kortfilm ‘Songes d’une femme de manage’ van Banu Akseki won de eerste prijs in zijn categorie.

 

[Youtube = http://www.youtube.com/watch?v=c0rdxiV0SvU%5D

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s