Koekjes na Pasen

 

Pasen is allang vergeten, maar koekjes eten kan altijd…

–Paaskoekjes–

Benodigheden:
zeef
beslagkom
ovenbakplaat
deegroller
uitsteekvormpjes
keukenmesje
pannekoekmes
huishoudfolie
keukenrol

Benodigheden:
200 gr boter
220 gr bloem
snufje zout
200 gr basterdsuiker
20 gr citroenrasp

 

Bereiding:
Snijd de boter in stukjes en laat ze in de koelkast hard worden.
Strooi door een zeef de bloem, zout, basterd suiker en de citroenrasp in een kom. Doe er nu de boter bij en snijd deze in hele kleine stukjes door de bloem.
Meng er met het mes snel een ei door.
Kneed met koele handen het deeg zo snel mogelijk tot een stevige bal.
Verpak hem nu in huishoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Vet intussen de bakplaat in met boter.
Strooi 1 eetlepel bloem op een gladdde werkplek.
Leg hierop de deegbal en druk hem een beetje plat.
Bestrijk de deegroller ook met bloem, en rol nu
het deeg uit naar alle kanten tot 1 lap van ca 4 mm dik.
Zet de oven op 190ºC.

Steek nu met de uitsteekvormpje(of een glas) koekjes uit het deeg.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Bak ze in ca 10 min bruin, in het midden van de oven.
Als ze klaar en koud zijn kun je ze met een pannekoekmes van de bakplaat halen. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s