Vis in een jasje – Champignonroomsaus

 

 
S.O.S. Piet

SOS Piet

Champignonroomsaus op steak

2 steaks
1,5dl water met PH rundsbouillon
1,5dl room
Scheutje whisky

Bereiding:
– Neem een braadpan en doe boter in de pan
– Laat de boter goed heet worden
– Leg de steaks in de pan en bak ze
– Haal de steaks uit de pan

– Snij de champignons in schijfjes en bak ze in de pan
– Blussen met whisky en het bruin aanbaksel voorzichtig losroeren met een garde
– Extra water toevoegen en een klein schepje PH rundsbouillon en alles goed roeren
– Laat de saus opkoken
– Dan de room toevoegen en de saus tot ongeveer de helft laten inkoken zodat je een gebonden saus krijgt
– Voeg eventueel een beetje citroensap toe
– Serveer de steaks met de saus en werk af met peterselie

Tips
1. De champignons fijn snijden
2. Blussen met whisky en bouillon
3. Dan pas de room toevoegen
4. Niet bijbinden met maïszetmeel


Vis in een jasje

200gr tempurabloem of fijne vloeiende bloem
2 dl water
Een vaste vis (vb zalm, victoriabaars of kabeljauw-haasje in stukjes gesneden)
2 eigelen

Bereiding:
Maak het beslag:
– Neem 2 eigelen en voeg het water toe
– Roer met de garde
– Voeg dan de bloem toe en roer met de garde tot er zeker geen klonters meer zijn
– Als het beslag nog iets te vast is, voeg je nog een heel klein beetje water toe
– De dikte van het beslag bepaalt de dikte van het deegkorstje
– Neem de stukjes vis en kruid met peper en zout en eventueel nog een beetje PH Dolce Vita-kruiden

– Dompel de stukjes vis onder in het deeg en leg het voorzichtig in de frituurolie
– Bak gedurende ongeveer 3 minuten op 200 graden

Tips
1. Enkel eigeel gebruiken en geen eiwit
2. Fijne bloem gebruiken
3. Gebruik water en geen melk
4. Bakken op 200 graden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s