Aalst Carnaval 2007

 FOTO’S van het gebeuren : Klik hier (187 stuks te bekijken)

Carnaval is ongetwijfeld het grootste jaarlijks terugkerende evenement in Aalst. Het carnavalfeest is zonder meer het grootste van België en heeft zelfs een reputatie in het buitenland. Reeds lang op voorhand zijn carnavalgroepen bezig om de nodige financiële middelen bijeen te zamelen, kostuums te maken, praalwagens te bouwen… Nergens ter wereld worden thema’s uitgebeeld met zoveel humor en satire als in Aalst. De Dendermondenaars, aartsvijand nummer 1, en “hun” paard zijn meermaals het onderwerp van spot. Maar opmerkelijk is wel het feit dat de Aalstenaar er niet voor terugdeinst om ook zichzelf of zijn nabije omgeving op de korrel te nemen – de typisch Aalsterse zelfspot. Het carnavalfeest wordt officieel in gang geschoten met de optocht van de zondagstoet. Dit jaar zullen weer 70 ingeschreven groepen en talloze losse groepen kleur geven aan deze stoet. Wanneer ’s avonds de laatste groep voor de tribune tot stilstand komt kan voor de echte carnavalist het feest pas echt beginnen. Duizenden verkleedde mensen zoeken dan de weg op naar de Grote Markt waar het feest doorgaat tot in de zeer vroege uurtjes.

Op carnavalmaandag trekt de stoet opnieuw door de Aalsterse straten. Ondertussen vindt aan het stadhuis de traditionele ajuinworp plaats en tonen de Aalsterse Gilles hun beroemde bezemdans. ’s Avonds is er dan de prijsuitreiking waarna de Grote Markt en de talloze cafe’s opnieuw vollopen.

Dinsdag nemen de “Voil Jeannetten” bezit van de stad met de Voil Jeannettenstoet. ’s Avonds wordt de Vasteloavedpoep op de Grote Markt door de Prins Carnaval in brand gestoken, het afscheid van Oilsjt Carnaval. Dit is voor vele Aalstenaars een emotioneel moment en hier en daar durft er wel iemand een traantje te laten. Het vuur wordt de hele nacht in gang gehouden door talloze feestvierders die alle attributen die ze maar kunnen vinden op de brandstapel gooien.

De echte carnavalist passeert woensdagmorgen nog eens langs het station waar hij de pendelaars op weg naar hun werk komt uitwuiven en gaat daarna op het kabinet van de burgemeester ontbijten. Daarna druipt (kruipt) hij doodmoe en met een iets te veel promille in het bloed naar huis, reeds plannen aan het maken voor volgend jaar. (bron)

FOTO’S van het gebeuren : Klik hier (187 stuks te bekijken)

Advertenties

Eén reactie op “Aalst Carnaval 2007

  1. bleujean schreef:

    hebbet gezien op het nieuws.
    Ach is maar eenmaal feest … doorfeesten is dan mijn boodschap hé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s