TUX Paint

Tux Paint is een tekenprogramma speciaal bedoeld voor kinderen. Grote letters, een kleurrijke interface en aanmoedigingen van Tux, de pinguïn maken dit programma uitermate geschikt voor de allerjongsten.

Een doorsnee (volwassen) gebruiker vindt de interface van Tux Paint wellicht te druk en misschien gewoon spuuglelijk. U moet echter bedenken dat het programma voor kinderen is ontworpen en dat de makers daarom hebben gekozen voor grote en kleurrijke iconen.

Tux Paint is bedoeld voor kinderhanden en is dan ook niet ontworpen om fijne tekeningen mee te maken. Deze nieuwste versie kan wel hogere resoluties aan, zodat het eindresultaat beter geschikt is om af te printen. Als ouder of leerkracht moet u goed de bijhorende instructies lezen, want uiteraard zijn de instellingen van dit kinderprogramma niet zomaar te benaderen. U moet daarvoor met het aparte Tux-configuratieprogramma aan de slag.

Er zijn veel kindvriendelijke elementen aan Tux. Zo verdwijnt een tekening niet als het programma wordt afgesloten, maar verschijnt hij meteen als Tux opnieuw wordt opgestart. Het is ook leuk dat de menuutjes volledig naar het Nederlands vertaald zijn.

Ondanks het jeugdige doelpubliek heeft Tux Paint verrassend veel opties. Het programma heeft zelfs filters en effectjes, een kloonstempel en allerlei vormen aan boord. U kunt zelf extra stempels afhalen bij de website van de makers van Tux. Sowieso is versie 0.9.15 uitgerust met meer magische tools dan vroeger, allemaal te vinden onder het icoontje ‘Toverij’. Leuk is bijvoorbeeld een tooltje om snel gras te tekenen of een regenboog te maken.
Windows 98/Me/2000/XP

[freeware]

tuxpaint-0.9.15-2-win32-installer.exe

(5889 KB)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s