Rijsttaart

    Rijsttaart

75gr rijst
1/2 liter melk
75gr suiker
2 zakjes vanille suiker
100gr crème patissière
1 ei
1 bladerdeeg
1 lage vorm

Bereiding:
– Warm de oven voor op 200 graden.
– Doe rijst, melk en suiker in een kookpot en laat een   half uur koken.
– Je hebt nu rijstpap.
– Voeg het ei en de crème patissière toe en roer goed.
– Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en   doe de rijstpap in de vorm.
– Zet in de oven gedurende een half uur

Voor de crème patissière:
6 dl melk
5 ei dooiers
100gr suiker
50gr maiszetmeel

Bereiding:
– Kook de melk
– Klop de eigelen met de suiker wit
– Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende   melk op het eiermengsel
– Zet het geheel terug op het vuur en laat al roerend   opkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen

Recept van SoSPiet

Advertenties

Eén reactie op “Rijsttaart

  1. Susan schreef:

    Wat tegenwoordig ook belangrijk is, is de soort rijst die je gebruikt…..

    Dit wordt helaas niet in de recepten op internet vermeld. Van kleefrijst tot droge rijst maakt een heel verschil….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s