Avi-bestand niet meer te verwijderen onder XP

Registersleutel aanpakken

Met avi-bestanden heeft Windows XP soms opvallend veel moeite. Een eensluidende verklaring ervoor is niet in alle gevallen voorhanden, een oplossing meestal wel. Met het verwijderen van een registersleutel kunt u het filmbestand ‘bevrijden’ en verwijderen. Een garantie dat de oplossing in alle gevallen soelaas biedt is er niet, maar het valt zeker te proberen. Maak, voordat u aan de slag gaat, wel eerst een reservekopie van het Windows Register (of in elk geval van de sleutel die u verwijdert), want een misstap kan uw besturingssysteem sterk ontregelen.

Ga vervolgens op zoek naar de sleutel ´HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE ClassesCLSID {87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E} InProcServer32´ en verwijder deze. Ga daarna in de verkenner naar het avi-bestand en gooi het weg.

Het kan overigens ook zijn dat het bestand inderdaad door een ander programma wordt gebruikt. Wie een videobestand heeft gedownload met Kazaa en het filmpje wil verwijderen, zal bijvoorbeeld merken dat het op de achtergrond nog altijd door het p2p-programma wordt ‘vastgehouden’. Controleer daarom of alle applicaties daadwerkelijk zijn uitgeschakeld. Eventueel herstart u uw computer in veilige modus en probeert u het bestand daarin te verwijderen.

Alternatieve oplossingen voor videobestanden die problemen geven bij het verwijderen, zijn talrijk. Zo is het probleem in sommige gevallen te verhelpen door het brandprogramma Nero op te starten, te kiezen voor Openen, vervolgens in het verkennervenster dat verschijnt het bestand te selecteren en te verwijderen met de rechtermuisknop. Soms werkt ook het volgende: klik in de verkenner met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer Eigenschappen, sluit het Eigenschappen-venster weer, en verwijder het bestand.

Advertenties

Eén reactie op “Avi-bestand niet meer te verwijderen onder XP

  1. tommy schreef:

    Beste,

    Maak een partitie aan zodat je twee schijven maakt van een schijf.
    Zet windows 98 of een oudere versie op de nieuwe partitie.
    Wanneer je in je oude windows opstart kan je de files van daaruit verwijderen. geen probleem zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s